Juniorit
Junnuasiaa
Nämä asiat on tarkoitettu juniori-ikäisten vanhemmille. Vaikka vanhempi ei sinänsä seuraan kuuluisikaan, toivoisimme, että kävisitte nämä asiat yhdessä lapsen kanssa läpi.
Tervetuloa harjoittelijaksi Fudo Kamaeen!
Tähän kirjeeseen on kerätty yleistä tietoa junnuharjoittelijoiden vanhemmille. Lukekaa ajatuksella läpi.
Muutama juttu vastuista
Seuramme pääasiallinen tarkoitus on kendo. Kendo on kehittävää, raskasta, vaikeaa ja hauskaa. Toivomme, että lapsenne pääsee kokemaan tämän kaiken! Jotta harjoittelu olisi joustavaa ja turvallista, huomioikaa kuitenkin nämä alla luetellut asiat:
Leireillä ja muissa tilaisuuksissa otetaan yleensä ryhmäkuvia. Joitain näistä kuvista tullaan julkaisemaan sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi eri seurojen ja kendoliiton toimesta. Jos ette halua lapsenne kuvaa julkaistavan, niin ohjeistakaa häntä olemaan osallistumatta ryhmäkuviin.
Me emme valvo junioreiden tulemisia ja menemisiä harjoituksista. Jos olette antaneet lapsellenne luvan kulkea yksin, hän voi sen tehdä. Jos haluatte olla noutamassa häntä, olkaa ajoissa paikalla.
Jos juniorillanne on esimerkiksi joku terveydellinen haaste, ilmoittakaa siitä harjoituksen vetäjälle. On myös tärkeää tietää, miten tarvittaessa toimimme. Peittely ei tässä tapauksessa ole kenenkään edun mukaista.
Periaate on, että jokainen harjoittelija huolehtii omista ensiapuvälineistään, vaikka totta kai lainaamme ja hoidamme parhaamme mukaan. Ensihoitajia seurassa ei taida olla yhtään, yksi hammaslääkäri löytyy. Pääsääntöisesti ohjaajilla on ensiapukoulutus. Mitään vakavaa ei juuri koskaan pääse tapahtumaan, mutta joku nilkan nyrjähtäminen tai tikku sormeen voi joskus tulla. Kylmägeeli tms. ja ehkä vähän laastaria ja urheiluteippiä on hyvä olla reenikassissa.
Leirit ja kilpailut
Tärkeä ja myös hauska osa kendon harrastamista on leireillä käynti. Se ei tietenkään ole mitenkään pakollista, mutta niistä oppii paljon. Vuoden mittaan on erityisiä junnuleirejä ja "tavallisilla" leireillä junnuille on yleensä oma ryhmä tai sitten he harjoittelevat aikuisten kanssa. Leirejä järjestetään vuosittain kuudesta kymmeneen kappaletta ja kilpailut päälle. Järjestäviä seuroja on ympäri Suomea, painottuen eteläisempään Suomeen.
Kendoliiton leirit ovat yleensä omatoimihuoltoisia, eli jokainen maksaa itse matkat, ruokailut ja majoituksen. Salimajoitus sisältyy yleensä leirimaksuun. Salimajoitusta varten kannattaa olla joku retkisänky, makuualusta tms. ja makuupussi. Junnuleireillä salimajoituksessa on aina aikuinen valvoja, mutta yleisillä leireillä ei junnuja varten nimettyä valvojaa ole. Salimajoitukseen voi toki tulla junnukendokan vanhemmatkin, vaikka eivät leiriin muuten osallistuisikaan. Jos vanhemmat haluavat mukaan salimajoitukseen, muistakaa mainita siitä leiri-ilmoittautumisen yhteydessä! Tämä siksi, että leirin pelastussuunnitelmassa tulee olla mainittuna yöpyjien tarkka määrä.
Teidän tehtävänne vanhempina
Vanhemmat ovat aina tervetulleita seuraamaan harjoituksia ja leirejä - jopa toivomme sitä! Nuoret kehittyvät kendossa hurjaa vauhtia. On hienoa seurata, mitä parin ensimmäisen kendovuoden aikana tapahtuu! Samalla alatte ymmärtää lajia paremmin. Ja mikään ei estä tarttumasta shinaihin ja kokeilemasta itsekin!
Uuden lajin aloittaminen voi tuntua varsinkin nuorelle lapselle vaikealta - kendon osalta ensimmäinen vuosi on raskas ja vaikea. Nuorimpien kärsivällisyys ja mielenkiinto voi olla koetuksella monta kertaa. Toivomme, että vanhempina jaksatte tukea ja kannustaa nuortanne niinä hetkinä, jolloin tuntuu, että mikään ei etene, tai harjoittelu on mahdottoman vaikeaa. Juuri ne hetket vievät eteenpäin.
Tärkeitä tiedotuskanavia
Lähtökohtaisesti tärkeistä asioista ja tapahtumista koitetaan muistuttaa aina harjoituksissa, mutta seuran uutiskirje on ehdottomasti syytä tilata, niin pysyy kärryillä vuoromuutoksista ja kaikesta muustakin. Sen voi tilata tämän sivun alalaidasta.
Lopuksi
Vanhempienkin kannattaa lukea harjoitteluamme ohjaavat periaatteet. Ja jos joku seikka askarruttaa, niin aina voi kysyä. Kirjoittakaa sähköpostia, soittakaa tai kysykää reeneissä. Ainoa tyhmä kysymys on se, jota ei esitetä.